Lejli Kalamujić jednomjesečna književna stipendija u Splitu


Upravni odbor Književne zaklade “Fra Grgo Martić” donio je odluku da će prva dobitnica jednomjesečne književne stipendije “Writers in residence”, koju zajednički dodjeljuju Zaklada i splitska Udruga “Kurs”, biti mlada sarajevska književnica Lejla Kalamujić.

Lejla Kalamujić rođena u Sarajevu 16.VIII.1980. godine. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje trenutno priprema diplomski rad na odsjeku Filozofija i sociologija.

Dosad je objavila zbirku pripovijedaka Anatomija osmijeha („Zoro“, Sarajevo, 2008.), te veći broj priča u književnim zbornicima i časopisima u BiH i regiji. Zastupljena je u antologijama suvremene bh proze, a dobitnica je i nekoliko književnih nagrada.

Radi kao urednica na web portalima, a okušala se i kao scenaristica (dramski serijal Vila Retorta, studentski eFM Radio).
Prije pet godina već je koristila jednomjesečnu stipendiju DAAD fondacije, i to na Ruhr univerzitetu u Bochumu (Njemačka). Jednomjesečni rezidencijalni boravak Udruge „Kurs“ i Književne zaklade „Fra Grgo Martić“ u Splitu planira iskoristiti za pisanje svog prvog romana.

Milo  Jukić

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s