KOME TREBA KAZALIŠTE/POZORIŠTE/TEATAR?


Darko Lukic
Internacionalna promotivno-dijaloška tribina

Razgovor o temi po teatrološkoj studiji

Uvod u antropologiju izvedbe – Kome treba kazalište?

Autor: DARKO LUKIĆ (Zagreb, Hrvatska)

03. april/travanj 2014. /četvrtak/ u 19:00
Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Ulica Sime Milutinovića 7, Sarajevo

Gosti:
Darko Lukić, Almir Imširević,
Dragan Komadina, Ljubica Ostojić

Moderatorica: Ljubica Ostojić

Naslovnica - Darko Lukic

Darko Lukić redoviti je profesor na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao gostujući profesor trenutno predaje i na Karl-Franzen Univerzitetu u Grazu (Austrija) na doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te na Akademiji dramske umjentosti u Tuzli (BiH). Gostovao je na brojnim sveučilištima u inozemstvu (Austrija, Velika Britanija, SAD, Italija, Španjolska, Brazil, Argentina, Bugarska, Rumunjska, Poljska).

Doktorirao je znanosti o umjetnosti – teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2005., magistrirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta Umetnosti u Beogradu 1990., i diplomirao komparativnu književnosti, filozofiju i teatrologiju na Filozoskom fakultetu u Sarajevu 1985. Stručno se usavršavao na Tisch School of the Arts, New York University u New Yorku 1997. kao Fulbrightov stipendist, zatim na European Academy for Culture and Management u Salzburgu 1995., zatim na Institute for Theater Anthropology, University of Copenhagen 1998., te kao rezidentni dramski pisac u Royal Court Theatre u Londonu 1996. sa stipendijom British Councila, i Le Chartreuse, Avignon, 1994. kao stipendist francuskog Ministarstva kulture. Diplomirao je e-learning course design na ELA (E- learning akademija) u Zagrebu, a certificirani je trener za nastavnike s diplomom TQ (Teaching Intelligence – edukacija za edukatore).

Objavio je teorijske knjige u području teatrologije (“Uvod u antropologiju izvedbe – kome treba kazalište”, “Kazalište u svom okruženju” knjiga 1 “Kazališni identiteti” i knjiga 2 “Kazališna intermedijalnost i interkulturalnost”, te “Kazalište, kultura, tranzicija”, “Drama ratne traume”, “Produkcija i marketing scenskih umjetnosti” i “Misliti igru?”) kao i znanstvene tekstove, te sudjelovao na mnogim međunarodnim teatrološkim konferencijama i seminarima. Objavljuje i prozu, dramske tekstove, te prevodi s engleskog i španjolskog jezika.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s