JASMINA HANJALIĆ PREDSTAVLJENA TUZLANSKOJ KNJIŽEVNOJ PUBLICI


tz 10

Juče je u Američkom kutku tuzlanske biblioteke “Derviš Sušić” književnoj publici predstavljena autorica Jasmina Hanjalić iz Sarajeva.

Pred brojnom, i to uglavnom mladom publikom, o njenim dvjema knjigama krathih priča “Skamenjeni” i “Priče u bijelom” govorile su Dr sc Larisa Gasal – Softić i književnica Jagoda Iličić.

tz 13

Promotirica Gasal- Softić je istakla da je ovo djelo  koje ulazi u red knjiga koja će pomjeriti granice u poimanju fantastike na bosansko-hercegovačkom području. „Utočište od stvarnosti koje pruža prividna fantastika prikazuje čovjeka koji mora živjeti onako kako može: zanemaren i bačen u sjenu, stvarajući vlastitu pozornicu “.

Jagoda Iličić je takođe objasnila da je bila nemalo iznenađena kvalitetom nagrađene zbike “Priče u bijelom” pisane iz vizure liječnika, u kojima je autorica progovorila o nekim lakšim, gotovo šaljivim temama, ali i onim najtežim, ljudskim sudbinama i našem odnosu prema njima.

Autorica je na kraju izrazila zahvalnost publici i promotoricama, posebno što su mladi ljudi bili prisutni, dala im podršku da se i sami okušaju u pisanju, te darovala svoja  tri naslova biblioteci kako bi bile dostupne svim Tuzlacima.

tz 19

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s