DODIJELJENA NAGRADA “PLANJAXOVO PERO 2014”


dodjela zlatnog pera
U sklopu programa XXVII. Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga u Centru Skenderija Sarajevo 24. travnja održana je dodjela Nagrade za najbolju priču za djecu i mlade „Planjaxovo pero 2014“. Tijekom tog događaja organizatora Knjižarske kuće Planjax Komerc i Planjax Produkta iz Tešnja predstavljena i knjiga „Snovi od stakla“ s najuspješnijim pričama natječaja za spomenutu nagradu.
Govoreći o nagradi i knjizi „Snovi od stakla“ s najuspjelijim pričama natječaja, selektor ovogodišnjeg Planjaxovog natječaja Mehmed Đedović istaknuo je, između ostalog, kako su pristigli radovi pokazali autorsku šarolikost, maštovitost, različitost pristupa riječi i realizaciji ideje, a kako su za najuspjelije priče nagrađeni Lidija Pavlović-Grgić (Zlatno Planjaxovo pero), Almir Zalihić (Srebreno Planjaxovo pero) i Zejćir Hasić (Bronzano Planjaxovo pero).
Đedović je ocijenio je i kako je vrijedilo ovaj natječaj odličan potez izdavača i razlog više da se projekt nastavi i ubuduće, dok je Muamera Planjac podsjetila kako je već otvoren novi Planjaxov natječaj za 2015., pozvavši na sudjelovanje autore priča za djecu.
Govoreći o nagradi „Planjaxovo pero 2014.“, mr. Bajruzin Hajro Planjac istakno je kako je taj novi Planjaxov pothvat probudio bh. autore za djecu i potaknuo ih na stvaranje te kako je cilj natječaja za najbolju priču za djecu i mlade postignut jer se odazvalo 57 pisaca iz cijele Bosne i Hercegovine, od afirmiranih imena do onih čije vrijeme tek dolazi. Podsjetio je i na uspješne projekte kojima Planjax u suradnji sa školama iz cijele zemlje promiče riječ za djecu – „Poklon knjiga za peticu“ i „Kupi knjigu i osvoji ekskurziju“.
nagrada
U sklopu sadržaja posvećenih promoviranju domaćih književnika, Planjax je 25. travnja na sajamskoj pozornici u Skenderiji organizirao „Vikend u Planjaxu“ u svrhu promocije svojih izdanja.
Riječ je o novom romanu „Legionar“ Mehmeda Đedovića, „Bako, zašto plačeš?“ Ante Stanića, drugom izdanju romana godine „Bosanski blećak“ Mirsada Pašovića, te romanu „Šejh, džini i vila“ Mesuda Meše Duvnjaka. Osim o ovim knjigama koje su izazvale veliku pozornost javnosti i nalaze siguran put do čitatelja, bilo je govora i o drugim zapaženim djelima.
Tom prigodom Knjižarska kuća Planjax Komerc autorima najprodavanijih izdanja dodijelila je priznanja: Zlatnu plaketu Anti Staniću za roman „Bako zašto plačeš“, Srebrenu plaketu Šimi Ešiću za antologiju poezije „Vrelo ljepote“ i Bronzanu plaketu Mehmedu Đedoviću za „Priče iz velike šume“.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.