I MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI FESTIVAL “PERO ŽIVODRAGA ŽIVKOVIĆA” U ZENICI


11755647_860469487336065_833586008191091972_n

Književno  udruženje “Armagedon” iz Zenice  posegnulo je za organizovanjem I međunarodnog književnog festivala “Pero Živodraga Živkovića”. Duboko uvjereni kako je istinskim stvaraocima jedina satisfakcija za njihov rad lično zadovoljstvo u stvaralačkom trenutku i obzirom na nerazumjevanje za takvo što iniciran je Festival kao središte gdje bi autori došli, prenijeli djelo i razmijenili mišljenja apstrahujući bilo što što nije Kreacija.
Stoga se pozivaju književnici, koji su zainteresovani da uzmu učešća na I međunarodnom književnom festivalu “Pero živodraga Živkovića”, da svoje prijaveve dostave na mail adresu sokolovice@gmail.com. Organizator zadržava pravo da neposredno pozove neke od stvaralaca za koje zna da imaju djelo koje zavrjeđuje pažnju.
Festival će se održati u Zenici u periodu 26., 27. i 28. avgusta 2015. godine.
U sklopu Festivala bit će dodijeljena simbolična nagrada “Pero živodraga Živkovića” jednom od učesnika. Autori koji učestvuju u organizaciji neće moći preferirati na nagradu. Nagrada se dodjeljuje u spomen lirika Živodraga Živkovića za kojeg organizator dijeli mišljenje kako njegovo djelo nije dobilo zaslužujuću valorizaciju unutar turbulentnih kretanja na Balkanu. Vrijedno je napomenuti da je naziv Festivala i nagrade dobilo suglasnost za korištenje kćerke pomenutog pjesnika.
U prijavi za učešće na Festivalu obavezno je dostaviti radove i biografiju sa
fotografijom. Pri uvidu u radove i ocjeni istih autori će biti blagovremeno obavješteni. Na društvenim mrežama bit će formirana javna grupa koja će pratiti organizovanje Festivala i predstaviti učesnike.
Organizator Festivala je obezbjedio mogućnost da i sudionici i gosti budu smješteni u periodu održavanja Festivala u planinarskom domu Smetovi. Sudionici snose troškove kako puta, tako i boravka u sklopu Festivala. Cijena smještaja po ležaju za dane Festivala je 10 KM (oko 6 Eura) za noć. U blizini se nalazi i restoran gdje bi se gosti mogli hraniti po prosječnim cijenama ukoliko to ne bi činili u sopstvenoj režiji.

Advertisements

One comment

  1. Hvala ti Jasmina na nesebičnoj podršci Festivalu koji nosi ime tako velikog lirika kao što je Živodrag Živković. Svakako se vidimo i družima na Festivalu…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s