IN MEMORIAM: VALTER ŠAROVIĆ


valter
DRAGI VAJO POČIVAJ U MIRU

Malo koja vijest me zatekla, iznenadila, dugo držala u nevjerici. Tako sam žarko želio da je to samo spačka, kakve smo često priređivali drugima. Muk s druge strane, postajao je sve duži i duži i gubila se svaka mogučnost šale.
Kada si s nekim iz dana u dan na kavi u kafiću Libar, GK Zadar, u vicevima, razgovorima, polemikama, akcijama, kojima se uvijek odazivao, postaje dio tebe, dio obitelji, dio prostora koji sada zjapi prazan, u kog se uselila okrutna realnost.
U nedjelju u 59. godini života, najvjerojatnije od zatajenja srca, preminuo Valter Šarović. Glumac, novinar, književnik, voditelj… I još toliko toga.
Član zadarskih glumačkih družina, poput kazališne grupe Tokar, kao i Samostalnog voda umjetnika Zadar, a u HNK Zadar gledali smo ga u predstavama Stoše od Foše i Od Foše do Atlantide, i član Hrvatskog književnog društva Ogranak Zadar.
Njegov radiofoničan glas mnogi pamte iz radijskih emisija, ali i kao tv priloga o zadarskom sportu o kojem je često, a najčešće o košarci, izvještavao za HTV.
Bio je zapažen dio ekipe prvog hrvatskog dugometražnog filma Mali div koji je svoju premijeru imao lani na Avvantura Film Festivalu.
Dragi Vajo, kako smo te u zadnje vrijeme zvali, počivaj u miru. 

Nikola Šimić Tonin

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.