LJUBICI OSTOJIĆ – Nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini


DSC_0086
 U povodu 27. marta – Međunarodnog dana dramskog odgoja Centar za dramski odgoj dodjeljuje
NAGRADE

Nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

Ljubici Ostojić iz Sarajeva za cjeloživotnu posvećenost teatru djece i mladih, te promicanje principa tog teatra, nastalog na dramskom odgoju, u teatru uopšte, 

Dis – Pozorištu mladih Banja Luka za dvadesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini.

Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

Gradsko kazalište mladih Vitez za dugogodišnju misiju širenja ideje teatra, dramskog odgoja i promicanje autentičnog teatarskog izraza u Bosni i Hercegovini.

Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske Bijeljina za kontinuiranu promociju dramskog odgoja u obrazovanju mladih Bosne i Hercegovine o ljudskim pravima i nastojanje da takve metode postanu dio pedagoških standarda u školama BiH, 

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini

Edita Kevro iz Mostara za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Velida Popović iz Kotor Varoši za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Albina Junuzović iz Gračanice za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Srećko Marčeta iz Novog Grada za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade će biti uručene na svečanosti u Mostaru, subota, 12. decembar 2015. godine, Memorijalna scena 2532 sapočetkom u 20,00 sati u okviru 12. Foruma dramskog pisca posvećenog dramskom opusu Ljubice Ostojić.

Mostar, 27. novembar 2015. godine

Za CDO
Sead Đulić
Advertisements