Festival književnosti Bookstan u Sarajevu od 25.-28. jula 2016.


 

fe

Izdavačka kuća Buybook povodom obilježavanja 20 godina rada od 25. do 28. jula organizovaće  internacionalni festival književnosti BOOKSTAN , koji će svake godine u Sarajevu okupljati najznačajnije domaće, regionalne i svjetske autore i autorice.

Kurator prvog izdanja festivala bit će bosanskohercegovački i internacionalni književnik Aleksandar Hemon koji je odabrao moto “No East, No West” kao centralnu temu Festivala. Zahvaljujući Hemonu i saradnji sa Buybookom u Sarajevo će stići prestižni autori, agenti, kritičari i urednici.

U centralnom programu Festivala bit će predstavljeni Mona Eltahawi, John Freemana, Rabih Alameddine, Kamila Shamsie, Rawi Hage i Amila Buturović. Zemlja u fokusu će biti Turska s autorima Ece Temelkuran i Mariom Levijem. U regionalnom programu autore će predstaviti izdavači Fraktura iz Zagreba, Buka iz Beograda i Dobra knjiga iz Sarajeva, a Buybook će promovirati niz bh. autora i autorica čije je naslove objavio u vlastitom izdanju.

Festivalski program uključuje i izložbe, koncerte, obrazovne programe za mlade književne kritičare/ke, kao i specijalni mini sajam knjiga najznačajnijih regionalnih izdavača.

Realizaciju prvog Bookstana podržali su Ministarstvo kulture i sporta KS, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, Fond Otvoreno društvo BiH, Goethe-Institut, Turski kulturni centar Sarajevo, Ambasada Republike Turske, Ambasada Kanade, Igepa i Dobra knjiga Sarajevo i drugi partneri, saopšteno je iz IK Buybook.

( Preuzeto sa  http://www.klix.ba/vijesti/kultura/festival-knjizevnosti-bookstan-okuplja-prestizne-autore-kriticare-i-urednike/160707066)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s